Brezilya, futbol, samba ve karnaval'dan daha fazladır. Türkler ve Türkçe konuşanlar hoş geldiniz :

Brezilya, futbol,  samba ve karnaval'dan daha fazladır. Türkler ve Türkçe konuşanlar hoş geldiniz :

sexta-feira, 10 de janeiro de 2014

Peki, Guaraná Antarctica Gazoz nedir ? Çoçuklarımıza zarar verebilir mi acaba?

Guaraná Antarctica Gazoz nedir?


Arkadaşlar, bu "Vişne Gazoz" değildir!



Brezilya’da Guarana meyvesinden yapılmış bir gazlı içecektir. Bildiğiniz gazoz gibi bir tadı var asitli ve şekerlidir. Brezilya'daki çoçuklar da onu içiyor ...  Cola'dan daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim.

Siz de onu tadı alayınız!

Migros'ta bulunmaktadır, şuanda bir kampanya var: bir alana bir bedava sadece 3,80 TL!

Artık Guaraná Antarctica Gazoz evimizde var !


Guarana nedir? Guarana nerede satılır? Guarana nereden gelir?



Guarana meyvesi


Guarana (Portekizce guaraná) (Paullinia cupana), sabun ağacıgiller (Sapindaceae) küçük kırmızı meyveli, yüksek dozda kafein içeren tropik bir bitki türü. Brezilya’nın Amazon bölgesinde yaşayanlar guarana tohumlarını çiğneyerek ya da toz hale getirilip suda eritip içerek enerji sağlarlar. Ayrıca günümüzde enerji içecekleri sektöründe kullanılmaktadır. 


Alman botanikçi F.C. Paullini tarafından keşfedildiği XVIII. yüzyıldan beri Avrupalılar tarafından tanınmaktadır. Taneleri, yüksek yoğunlukta kafein maddesine sahiptir ki bu onu dünyada en yüksek oranda kafeine sahip olduğu bilinen bitki yapmaktadır. Uyarıcı özellikleri için ister taneleri kurutularak, ister ayıklanan tanelerden öğütülerek elde edilen tozu suda veya meyve suyunda eritilerek tüketilir. Toprağı anımsatan tadı acıdır, ama lezzeti çok özeldir. Kırmızı renkteki meyvesi, olgunlaştığında, tanesi gibi beyaz etlidir. Brezilya’da, guarana, (yabani halde) Amazonya Bölgesinde, Mato-Grosso ve Bahia’da yetiştirilir. Amazonya’da, Maués bölgesinin yakınında, onun özelliklerini ilk defa keşfeden Sateré-Mawé ulusundan Kızılderiler, bitkinin kaynağı konusunda efsaneler üretmeye devam etmektedirler.

Guarana, bitkisel ilaç olarak da çok popüler bir bitkidir. Kafeine ve kuşkusuz zihinsel yetenekleri etkileyebilecek diğer maddelere, özellikle de teobramin gibi diğer ksantinlere bağlı uyarıcı etkisi ile tanınır. Konsantrasyonu, hafızayı, zihinsel hesaplamayı geliştirir.

Brezilya’da çok popüler ve aynı şekilde guarana olarak isimlendirilen sodalı bir içecek türü, bitkinin özlerinden sentezlenmektedir. Portekiz’de, hatta Almanya’da ve İsviçre’de, -başlangıçta ithal edilen- bu tür bir içeceğin, 1990’lı yıllardan beri ticareti yapılmaktadır.

(Kaynak Wikipedia)





E-book GRATUITO Motivacional de Impacto - VMFQ